Utakmica igrana bez navijača! Autogol u 97. minutu “odveo” Mađare na Evropsko prvenstvo

16.11.2023. | 21:26

Fudbalska reprezentacija Mađarske obezbijedila je plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Njemačkoj, pošto je večeras u Sofiji odigrala bez pobjednika, 2:2 u meču grupe G kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Golove za Bugarsku postigli su Spas Delev u 24. i Kiril Despodov u 79. minutu iz penala. Strijelci za goste bili su i Martin Adam u 10. i Aleks Petkov autogolom u sedmom minutu nadoknade vremena. Po završetku meča uslijedilo je veliko slavlje mađarskih fudbalera, koji će igrati na EP 2024.

Fudbaleri Crne Gore će od 20.45 časova u Podgorici dočekati Litvaniju, dok je u ovom kolu slobodna Srbija. Ako Crna Gora večeras ne pobijedi Litvaniju i Srbija će kolo prije kraja grupne faze takmičenja izboriti plasman na EP 2024.

Prvo mjesto na tabeli grupe G drži Mađarska sa 15 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam, dok je Litvanija sakupila šest. Bugarska je posljednja sa tri boda.

Reprezentacije Bugarske i Mađarske su meč završile sa po 10 igrača. Fudbaler Bugarske Valentin Antov je isključen u 37. minutu, a mađarski reprezentativac Miloš Kerkez u 57.

Utakmica u Sofiji odigrana je bez prisustva navijača. Uoči i tokom meča širom Sofije je došlo do sukoba bugarskih navijača sa policijom, a tom prilikom je prema posljednjim informacijama povrijeđeno najmanje 12 osoba. Bugarski navijači su protestovali protiv čelnika FS Bugarske smatrajući ih najodgovornijim za loše rezultate u kvalifikacijama za EP 2024.

Mečevi poljednjeg kola u grupi G biće odigrani u nedjelju, a sastaće se: Srbija – Bugarska (15) i Mađarska – Crna Gora (15). Plasman na EP izboriće dvije najbolje plasirane selekcije iz grupe.

Oznake: 2024., Autogol, Mađari