Utakmica godine Markusa Smarta: Boston za poluvrijeme završio posao protiv Majamija VIDEO

20.05.2022. | 07:36

Nakon sumornog napuštanja terena poslije prve utakmice finalne serije Istočne Konferencije NBA lige, košarkaši Bostona uspjeli su da se “izdignu” i izjednače protiv Majamija zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi u drugom meču – 127:102!

Seltiksi su posao završili već u prvom poluvremenu, gdje su imali vođstvo od 70:45. Ubacili su svojih devet od 11 prvih pokušaja za tri poena, te su tako stigli do rekorda tima u plej-ofu kada je u pitanju prva dionica.

Povratak Markusa Smatra i Ala Horforda bio je i te kako uticajan na krajnji rezultat, pogotovo što je ovaj prvi meč završio sa 24 poena, 12 asistencija i devet skokova.

– Osjećao sam se loše što nisam mogao da igram prvu utakmicu i da sa saigračima idem u bitku. Igramo proptiv dosta dobrog tima Majamija i sreća je boriti se na istom terenu protiv njih. Odmorio sam se, povrati zdravlje i morao sam da vidim kako da izađem na teren i okrenem ovu igru – rekao je Smart poslije meča.

Džejson Tejtum je sa 27 poena bio najefikasniji u redovima Seltiksa, Džejlin Braun je imao 24 kao i Smart, Vilijams je ubacio 19, dok su po 10 imali Pričard i Horford.

Majami, s druge strane, nije uspio da uhvati nikakav rezultatski priključak u trećoj dionici koja je završena nerešenom rezultatm (26:26). Batler je bio taj koji je pokušavao, dao je 16 od svojoh 29 poena u trećoj četvrtini, ali ga saigrači nisu pratili.

Oladipo i Vinsent su ubacili po 14, Tajler Hiro je sa 11 jedini još bio dvocifren. Ono što Vrelinu brine jeste i povreda Pi Džej Takera kog u petak očekuje magnetna rezonanca. Takođe, vrijedi pomenuti da Majami već igra bez startnog plreja Kajla Lourija.

Oznake: Boston, Majami