Usik pobijedio Džošuu i uzeo mu titule

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik napravio je veliko iznenađenje i pobijedio Britanaca Entonija Džošuu jednoglasnom odlukom sudija. Ukrajinac je sada svjetski prvak teške kategoriji u verzijama WBA, WBO i IBF.

Usik (34) sada ima 19 pobjeda u profesionalnoj karijeri i nijedan poraz, dok je Džošua doživio drugi poraz u pro ringu.

Usik je tako postao prvi bokser još od Ivandera Holifilda koji je bio neprikisnoveni prvak kruzer kategorije, a potom došao do svjetskih titula u najtežoj diviziji.

Počeo je Usik bolje, u prve tri runde je nametnuo jak ritam, a Džošua nije uspio da zada svoje karakteristične snažne udarce. Imao je Britanac dobar period od četvrte do šeste runde, ali je na kraju postalo jasno da je Ukrajinac bolji bokser. Posljednje runde donijele su veliku borbu, odlično kretanje i vrijedan rad Usika, pa je na kraju zasluženo slavio na razočaranje 70 hiljada navijača na stadionu Totenhema u Londonu.

Ranije je na velelepnoj bokserskoj priredbi u Londonu domaći borac Lorens Okoli zadržao naslov svjetskog WBO prvaka pobijedivši nokautom u trećoj rundi Crnogorac Dilana Prašovića.

Kalum Smit se vratio na pobjednički kolosijek debijem u pokuteškoj kategoriji. Zastrašujućim nokautom porazio je Dominikanca Lenjin Kastilja, koji je hospitalizovan, ali pojavile su se informacije da je svjestan i da se osjeća dobro.

 

 

Ostavite komentar: