US Open će dobiti novog šampiona: Maestralni Kirjos srušio Medvedeva i izborio plasman u četvrtfinale

05.09.2022. | 09:27

Australijanac Nik Kirjos plasirao se u četvrtfinale Ju-Es opena, pošto je noćas u Njujork u osmini finala pobijedio branioca titule i najboljeg tenisera svijeta Rusa Danila Medvedeva 7:6 (13:11), 3:6, 6:3, 6:2.

Medvedev bi poslije ovog poraza mogao da ostane bez prvog mjesta na ATP listi. Od narednog ponedjeljka čelnu poziciju na ATP listi bi mogli da preuzmu Rafael Nadal, Karlos Alkaraz ili Kasper Rud. Kirjos će po završetku Ju-Es opena u najgorem slučaju mogao da bude 18. teniser svijeta.

Australijanac je prvi set dobio u taj-brejku 13:11. Kirjos je u ovom dijelu meča spasao tri set lopte ruskog tenisera. Ruski teniser je uspio da izjednači na 1:1, pošto je drugi set dobio 6:3.

Međutim, Kirjos je u trećem setu poveo 4:1 u gemovima, a onda je sigurno dobio ovaj dio meča 6:3. Australijski teniser je u četvrtom setu prepustio samo dva gema svom rivalu.

Kirjos je po prvi put u karijeri izborio plasman među osam najboljih tenisera na Ju-Es openu, a za plasman u polufinale boriće se protiv još jednog Rusa Karena Hačanova, koji je poslije pet setova eliminisao Španca Pabla Karenja Bustu.

Ju-Es open se igra se za nagradni fond od 60,102 miliona dolara.