Upravni odbor RK Borac: Vidljiv napredak u svim segementima

26.02.2019. | 17:49

Upravni odbor Rukometnog kluba Borac održao je radni sastanak, na kome je bilo riječi o dosadašnjim rezultatima kluba, kao i o predstojećim izazovima, među kojima je najveći akcenat na nastavku takmičenja u EHF Čelendž kupu.

Rukovodstvo Borca izuzetno je zadovoljno nastupom na evropskoj sceni, gdje je izboren plasman u četvrtfinale Čelendž kupa, nakon dvostruke pobjede nad litvanskom Švijesom. Banjalučane u četvrtfinalu očekuje još opasniji rival, rumunski Bukurešt. Termini prvih utakmica polufinala su 23. i 24. mart, kada Borac putuje u Rumuniju, a revaš će se igrati sedam dana kasnije u “Boriku”.

Pred “crveno-plavima” rukometašima je i izazov u polufinalu Kupa BiH protiv Bosne iz Visokog, u dvomeču koji će se igrati 6. i 13. marta, a kada je u pitanju Premijer liga BiH, poslije pobjede na gostovanju u Derventi (26:28) u srijedu ih očekuje odgođena utakmica protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa.

Upravni odbor RK Borac zaključio je da je vidljiv napredak u funksionisanju kluba, te da su u misiji vraćanja Borca među evropsku elitu do sada povučeni dobri potezi.

Posebno raduje vraćanje publike rukometu i puna dvorana na domaćim utakmicama, a upravo je publika jedan od velikih aduta Borca u revanšu protiv Rumuna.

Istaknuto je i da Borac ima podršku i sa republičkog i sa gradskog nivoa, što je od velikog značaja i za postizanje dobrih rezultata, a današnjem radnom sastanku prisustvovao je potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Milan Milaković.

 

Izvor:(RTRS)