Upozorava na iskorišćavanje imena i lika Novaka! Oglasio se Đokovićev advokat

20.09.2023. | 15:50

Iz kancelarije Gorana Draganića, pravnog zastupnika Novaka Đokovića, medijima je upućeno zvanično saopštenje koje u cjelosti prenosimo:

“Ovim putem želimo da upoznamo najširu javnost Srbije i regiona, da su u posljednje vrijeme ponovo primijećeni učestali pokušaji sajber kriminalnih grupa, da nedozvoljeno i nezakonito, iskorišćavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta.

Više internacionalnih sajber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković.

Najučestaliju ovakvu sajber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom „Gazprom platformom“ kojom se pozivaju građani, da ulažu svoj novac preko te navodne „platforme“.

Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regiona da budu veoma oprezni, da ne nasjedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plen organizovane sajber kriminalne grupe.

Protiv svih odgovornih za ove internet prevare su već preduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnijete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.”