Upisana nova pobjeda: Crvena zvezda utvrdila prvo mjesto

07.04.2024. | 18:35

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su novu pobjedu u Superligi Srbije.

Crveno-bijeli su u 29. kolu bili bolji u gostima u Surdulici od ekipe Radnika rezultatom 0:2.

Crveno-bijeli su se mučili tokom cijelog meča, ali je Aleksandar Katai ponovo bio čovjek odluke za četu Vladana Milojevića.

Prvo poluvrijeme je baš bilo teško za gledanje, Crvena zvezda je imala jalovu inicijativu pokušavala je da dođe do pogotka, ali je odbrana Radnika bila na maksimumu i nije dopuštala neke velike prilike. Domaćin nije imao neke značajnije prelaze na Zvezdinu polovinu, uglavnom su čekali u duplom bloku, ali priliku za kontru nisu dočekali pa je nakon prvih 45 minuta bilo bez golova.

Na početku drugog dijela, Vladan Milojević je uveo Aleksandra Kataija kao dobro poznatog džokera. Tokom drugog poluvremena nastavljeno je mučenje zbog izuzetno teškog i nezgodnog terena, Zvezda je imala posjed, ali domaći su uspjeli da stvore jednu kolsalnu šansu, ali je Omri Glazer odlično reagovao. Nakon mirnog i tihog perioda fudbaleri Crvene zvezde su odlično iskombinovali, prije svih Žan Filip Kraso koji je takođe ušao u igru, te gore pomenuti Katai su odigrali dupli pas u 75. minutu, kada je Zvezdin Magiko loptu zakucao u mrežu i donio prednost svome timu. Poslije gola utakmica je izgubila na ritmu, ali je tačku na meč stavio danas odlični Aleksandar Katai koji je novu pobjedu Zvezde potvrdio u 88. minutu novim golom.

Ovom pobjedom crveno-bijeli su pobjegli Partizanu na 7 bodova prednosti, ali crno-bijeli imaju meč manje koji će odigrati večeras sa Novim Pazarom. Takođe, ova pobjeda je Crvenoj zvezdi obezbijedila prvo mjesto nakon regularnog dijela pred start plej-ofa.U sljedećem kolu će crveno-bijeli ugostiti Železničar iz Pančeva, dok će Radnik u goste Napretku iz Kruševca.