Unosio se sudiji u lice: Jokić isključen, Denver slavio u Detroitu VIDEO

21.11.2023. | 08:09

Nikola Jokić isključen je na minut i 30 sekundi prije kraja prvog poluvremena u Detroitu, ali su Denver Nagetsi i bez pomoći svog najboljeg igrača savladali Pistonse 107:103 u meču NBA lige.

Srbin je prvu tehničku dobio u prvoj četvrtini zbog rasprave sa sudijama, a isključujuću je zaradio kada je poslije jednog kontakta i djeluje faula igrača Detroita ponovo ušao u žestoku konverzaciju sa arbitrima. Zanimljivo je da je prije Jokića isključen i trener aktuelnih šampion Majk Meloun.

Nikola je za 15 minuta na parketu do isključenja imao devet poena, i po pet skokova i asistencija.

Pitanje pobjednika je riješeno u samom finišu. Pri rezultatu 103:103 na minut i po do kraja Gordon je zakucao na dodavanje Džeksona, a dobio je i dodatno bacanje za 106:103. Uslijedio je period bez koševa, a tačku na trijumf tima iz Kolorada stavio je Džekson jednim pogođenim bacanjem.

Pomenuti Džekson je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 21 poenom. Koldvel Poup je brojao do 20, a Braun je stao na 15 poena.

U redovima Detroita istakao se Kaningem sa 27 poena i devet asistencija. Denver naredni meč igra u Orlandu u noći između srijede i četvrtka.