Umičević poručio: Pod hitno ukinuti nezakonite odluke RS BiH

01.02.2023. | 16:16

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević i dalje traži od Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH da ponište odluke koje su donijeli uoči početka tekuće sezone u Premijer ligi u obje konkurencije. Kao što je poznato tada su odlučili da kod rukometaša u aktuelnoj sezoni treba da ispadne pet klubova, te da šampionke Republike Srpske igraju kvalifikacije za popunu Premijer lige za rukometašioce protiv prvakinja Prve lige FBiH.

– Ove odluke su potpuno neutemeljene i nelegitimne. Ranije sam zahtijevao od ljudi koji vode brigu o RS BiH da povuku ove odluke. Posebno sam tražio i sada to isto činim od članova Upravnog odbora RS BiH koji dolaze iz Rukometnog saveza Republike Srpske. Oni treba da brane i štite interese rukometa Srpske, a ne da zastupaju lične interese. I dalje inisistiram da se ukune odluke o ispadanju pet muških klubova kao i da se ukine famozno razigravanje za popunu Lige za rukometašice. Sve ovo treba da se uradi do početka drugog dijela premijerligaške sezone – izričit je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

On je potom dodao i sljedeće:

– Očekujem i od svojih saradnika u Upravnom odboru Rukometnog saveza Republike Srpske da se izjasne na ovu temu. Moramo svi da poštujemo propise i druga normativna akta. Bilo kakve promjene u sistemu takmičenja treba klubovima da se najave barem godinu dana ranije, a ne uoči samog starta sezone, što nije ni po propisu, a nije korektno prema klubovima.