Ultimatum za Stankovićeve igrače: Moraju da se odreknu plate

15.02.2023. | 18:46

Fudbaleri Sampdorije nalaze se u veoma teškoj situaciji, jer im ispadanje iz italijanske Serija A prijeti na dva načina, a danas su igrači trenera Dejana Stankovića dobili ultimatum.

Prvi je zbog loše pozicije na tabeli. Tim koji predvodi srpski trener trenutno je pretposlednji u ligi sa samo 11 osvojenih bodova poslije 22 kola i zaostatkom od osam poena u odnosu na Speciju koja je prva iznad crte.

Još veći problem za Đenovljane mogao bi da nastane ukoliko Fudbalski savez Italije odluči da im oduzme bodove zbog toga što klub klub nije bio u mogućnosti da igračima i ostalim zaposlenima isplati plate za posljednji kvartal prošle godine.

Sada je pred fudbalerima Sampdorije stavljen ultimatum da se moraju odreći svojih primanja za decembar 2022. godine kako bi klub izbjegao kaznu oduzimanja bodova, na taj način izbjegao sigurno ispadanje u Seriju B, javljaju mediji u Italiji.

Klub nema novca da im isplati novac. Zato je uprava krenula da ubjeđuje igrače preko njihovih menadžera i advokata da se odreknu primanja kako bi se sačuvale šanse za opstanak.

Prema ponuđenom dogovoru decembarska plata bi se fudbalerima isplatila juna i to u vidu bonusa.

Oznake: Sampdoria, Uslov