Ulazak u završnicu EP: Poznati svi parovi i termini četvrtfinala

Evropsko prvenstvo u fudbalu ulazi u samu završnicu, a nakon što je večeras odigrana posljednja utakmica osmine finala između Švedske i Ukrajine poznati su svi parovi i termini mečeva četvrtfinala.

Od Evro takmičenja se već oprostilo 16 reprezentacija među kojima su bili i neki favoriti za sami vrh poput Francuske, Njemačke ili Portugala, a u igri za prvaka Starog kontinenta ostalo je osam selekcija.

Po unaprijed projektovanom žrijebu odmah su poznati i četvrtfinalni parovi pa će se u borbi za mjesto u polufinalu sastati:

Švicarska – Španija (petak, 18:00 sati, Sankt Peterburg)

Belgija – Italija (petak, 21:00, Minhen)

Češka – Danska (subota, 18:00, Baku)

Engleska – Ukrajina (subota, 21:00, Rim)

Podsjetimo, Švicarska je u osmini finala izbacila Francusku (4:3 – 3:3), Španija Hrvatsku (5:3 – 3:3), Belgija Portugal (1:0), Italija Austriju (2:1 – 0:0), Češka Holandiju (2:0), Danska Vels (4:0), Engleska Njemačku (2:0) i Ukrajina Švedsku (2:1 – 1:1).

Završnica Evro takmičenja (oba polufinala i finale) igraće se naredne sedmice u Londonu. Pobjednik duela Belgije i Italije te meča Švicarske i Španije bit će jedan par polufinala, dok će drugi par činiti bolji iz duela Češke i Danske te Engleske i Švedske.

Finale se igra na Wembleyu 11. jula, a tada ćemo nakon ispadanja Portugala dobiti novog prvaka Evrope.

Ostavite komentar: