Ulaz besplatan, uslov jedan: Obradović pozvao na utakmicu navijače kojima je Milojević bio u srcu

21.01.2024. | 18:10

Trener košarkaša “Partizana” Željko Obradović pozvao je navijače da dođu u što većem broju u beogradsku “Štark arenu” na meč sa “Megom”, koji je posvećen Dejanu Milojeviću, koji je prije četiri dana preminuo od posljedica srčanog udara.

“Utakmica je posvećena Milojeviću koji nas je veoma rano napustio. Ponavljati sve ono što se o Dejanu zna, kakav je bio čovjek, igrač i trener mislim da je sve poznato. Tragična vijest, mnogo teška vijest da se razumije, ali nadam se da će svi ljudi kojima je Dejan bio u srcu prepoznati i doći na tu utakmicu između njegova dva kluba `Partizana` i `Mege`”, rekao je Obradović, prenosi zvanični sajt “Partizana”.

Ulaz na ovaj meč biće besplatan, a “Partizan” je pozvao sve navijače koji sutra dođu u Arenu da na sebi imaju crnu majicu ili duksericu kako bi i na taj način odali počast Milojeviću.

Trener košarkaša “Mege” Marko Barać izjavio je uoči meča sa “Partizanom” da vjeruje da će svi zajedno na lijep način da obilježe sjećanje na Milojevića, koji je bivši šef stručnog štaba “Mege”.

“U nedjelji za nama smo ostali bez Milojevića što je nenadoknadiv gubitak za `Megu` i za cijeli košarkaški svijet. Njegov prerani odlazak je izuzetno pogodio sve i u takvoj atmosferi je priprema utakmice bila jako otežana”, rekao je Barać, prenosi zvanični sajt kluba.

Dejan Milojević preminuo je prije četiri dana u 47. godini od posljedica srčanog udara.

Milojević je od 2021. godine bio pomoćni trener “Golden stejta” sa kojim je osvojio NBA šampionat. On je 2004. do 2006. igrao za “Partizan”, a od 2012. do 2020. je bio trener “Mege”.

Utakmica 17. kola ABA lige između “Partizana” i “Mege” biće odigrana sutra od 19.00 časova u “Štark areni”.