Ukinuta UEFA kazna: Partizan isplatio dug i izbjegao blamažu

05.05.2022. | 16:14

Više upozorenje no istinska opasnost, mada bi u Humskoj morali da situaciju shvate ozbiljno i ne dozvole da im se tako nešto ponovi. Kako bilo, Uefina zabrana registrovanja novih fudbalera upravo je ukinuta crno-bijelima što znači da je klub vjerovatno isplatio švajcarski Lugano zbog kojeg je isprva i bio sankcionisan.

Podsjetimo, dug je nastao prilikom transfera Filipa Holendera iz Lugana u Beograd, prvo na pozajmicu od 50.000, da bi zatim cijeli posao bio realizovan za 450.000 evra.

Sve skupa 500.000, a spornih je bilo 250.000 evra koliko su crno-bijeli ostali dužni Švajcarcima zbog čega su 28. aprila i kažnjeni. Generalni direktor Miloš Vazura reagovao je istog dana obećavši isplatu duga u narednih 20 dana, da bi u pomoć priskočio i bivši generalni sekretar FSS, sada direktor u Uefi Zoran Laković, na čiju je urgenciju aktiviranje kazne prolongirano za 24 časa.

Dug je na kraju i plaćen i prije isteka tog roka od 20 dana, ali tek nakon što je Fudbalski savez Srbije pozajmio Partizanu 250.000 evra i time mu omogućio da bude aktivan na tržištu igrača. Mjesec dana pre toga i država je pomogla crno-bijelom klubu sa 2.000.000 evra kako bi Partizan riješio dobijanje licence za učešće u evrokupovima naredne sezone. A upravo se od njih Partizan poslednjih godina najviše i finansira.

Dio se naravno prihoduje i od transfera, a za njih su potrebni i kvalitetni igrači koje će sada crno-bijeli moći i da potraže.

Oznake: Fudbal, Kazna, Partizan