UFC šampion izgubio svijest: Džošua nokautirao Nganua, donosili mu kiseonik poslije brutalnog udarca

09.03.2024. | 09:48

Spektakularan nastup britanskog boksera protiv nekadašnjeg UFC šampiona.

Britanski bokser Entoni Džošua (34) nokautirao je kamerunsko-francuskog boksera Frensisa Nganua (37) u drugoj rundi borbe u Saudijskoj Arabiji. Bivši ultimejt-fajter završio je na podu kada ga je Džošua udario u bradu i onesvijestio. Kada se Nganu osvijestio, obezbijedili su mu kiseonik i došao je sebi, na kraju svog drugog bokserskog meča, prenosi “Mondo”.

Enganu je bio mnogo ravnopravniji u nedavnoj borbi protiv Tajsona Fjurija. U duelu protiv Džošue nije imao šansu. U prvoj rundi je pretrpio snažan udarac poslije kojeg je sudija odbrojavao, a bivši UFC šampion je djelovao potpuno uzdrmano. Ono što je tada najavio, bivši svjetski šampion u teškoj kategoriji uradio je u drugoj rundi, kada je pokazao da mu Nganu ni izbliza nije ravan.

Entoni Džošua je dva puta objedinjavao WBA, IBF i WBO titule, kao i IBO, 2016. i 2021. godine. Potom je doživio uzastopne poraze u borbama protiv Ukrajinca Oleksandra Usika, najprije 2021. na stadionu Totenhema u Londonu, a potom 2022. godine u Džedi, u Saudijskoj Arabiji. Sada je u istoj zemlji, ali u drugom gradu, Rijadu, protiv Nganua popravio svoj skor na 28-3.