UEFA žestoko reagovala na fudbalsku Superligu i zaprijetila sankcijama

18.04.2021. | 20:44

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) protivi se formiranju Superlige te su s tim u vezi najavili žestoke sankcije za sve one koji budu učestvovali.

Naime, iz UEFA-e su poručili da će klubovi i igrači koji budu dio Superlige snositi žestoke sanckije te da pored tog takmičenja neće moći učestvovati u bilo kojim drugim fudbalskim okvirima.

Superligu bi navodno trebali činiti najbolji timovi iz Engleske, Italije i Španije, no nakon ovakvog saopštenja UEFA-e teško je očekivati da će se neko usuditi kreirati jednu ovakvu ligu.

“Klubovima koji budu članovi Superlige će biti zabranjeno da igraju u bilo kojem domaćem takmičenju, na evropskom i međunarodnom nivou, a igračima će biti uskraćeno pravo da predstavljaju svoju reprezentaciju”, navode iz UEFA-e.

Takođe, podršku UEFA-i pružili su i nacionalni savezi koji navode da je ovakav vid takmičenja “napad na principe otvorenog takmičenja i sportske vrline”, prenosi “Klix”.

Ideja o stvaranju evropske Superlige, koja je bi bila alternativa sadašnjoj Ligi prvaka, spominje se u medijima već nekoliko godina. Tako je 2018. njemački magazin Der Spiegel objavio je da je Real Madrid učestvovao u planiranju ovog takmičenja.

 

 

Oznake: Superliga