“Učinjena mi je velika nepravda”: Džumhur se osjeća loše zbog izbacivanja sa Rolan Garosa

22.09.2020. | 21:44

Najboljem teniseru BiH Damiru Džumhuru zabranjen je nastup na Rolan Garosu, nakon što je njegov trener Petar Popović dobio pozitivan nalaz na korona virus.

Popović je juče po povratku iz Pariza u Beogradu uradio novi test, koji je bio negativan.

Džumhur je večeras na svojoj Fejsbuk stranici objavio fotografije testa i objasnio cjelokupnu situaciju.

“Želim obavijestiti svoje fanove i sve one koji me prate i podržavaju godinama unazad da nažalost neću nastupati na ovogodišnjem Roland Garrosu. Naime, po dolasku u Pariz u četvrtak moj trener, Petar Popović, i ja smo testirani na prisustvo korona virusa. Rezultati su bili negativni. U subotu smo bili obavezni uraditi još jedan test. U nedjelju sam dobio poziv organizatora koji su me obavijestili da je Petar pozitivan na korona virus. Pokušao sam im objasniti da je moj trener još prije samog nastavka teniske sezone prebolovao koronu, posjeduje antitijela, te da postoji mogućnost da je test lažno pozitivan”, napisao je Damir.

Dodaje kako je organizatore zamolio da urade ponovno testiranje, međutim, oni to nisu dozvolili, a tim činom je najbolji  teniser iz BiH izgubio pravo učešća na turniru.

“Kako bih dokazao da su pogriješili, po povratku iz Pariza, moj trener je juče 21.9. u Beogradu testiran. Danas smo dobili rezultat tog testa na kojem se vidi da je Petar Popović negativan na korona virus. Jako se loše osjećam zbog svega ovoga. Prije svega jer nisam u prilici igrati na jednom od najdražih turnira, a posebno jer je učinjena velika nepravda. Svakako da ću se boriti dalje! Hvala svima na podršci!”,  zaključio je Džumhur, prenosi Avaz.

Oznake: Džumhur