Učestvovao u namještanju mečeva: Srbin doživotno izbačen iz košarke!

12.08.2023. | 21:51

Poslije istrage koju je pokrenula FIBA, stigao je i epilog da je Stefan Šajin doživotno suspendovan.

Srpski košarkaš Stefan Šajin (30) dobio je doživotnu zabranu igranja košarke, prenosi “Sportski žurnal”. FIBA je već neko vrijeme “češljala” srpske košarkaše poslije prijave da su učestvovali u neregularnostima, a nezvanično je Šajinu i dokazana optužba i zbog toga je suspendovan za sva vremena.

Šajin je inače krilni centar koji je rođen u Pančevu 1993. godine i koji je tokom karijere igrao za subotički Spartak, zemunsku Mladost, Dinamik, Vojvodinu, Šriljevu, CSM Medijasu… U trenutku kada je pokrenuta zvanična istraga, Stefan Šajin je bio član Vojvodine, međutim sporni događaji oko namještanja utakmica nisu se desili u trenutku kada je igrao za srpske klubove, dok nije precizirano kada se to dogodilo.

Osim Šajina, među onima koje je FIBA sumnjičila za namještanje utakmica bio je Saša Avramović, s tim da za njega nema nikakvih informacija o tome da li je tokom procesa to i dokazano.

“Tačno je da smo od strane FIBA obaviješteni o suspenziji igrača novosadske Vojvodine. Po dobijanju kompletne dokumentacije Stefan Šajin je suspendovan, sankcionisan je zabranom igranja. Cijeli slučaj je povjerljiv i osjetljiv i ne bih želio da govorim o detaljima. Ono što samo mogu da potvrdim je da sporni događaji ni na koji način nisu povezani sa Košarkaškom ligom Srbije, već sa jednom ligom u regionu”, rekao je prije izricanja presude Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin.