Ubjedljive pobjede Finiksa i Majamija: Sansi i Hit blizu finala konferencija VIDEO

11.05.2022. | 07:53

Dalas Maveriksi izgubili su sa 110:80 u Finiksu od Sansa i sada gube 3:2 u polufinalu Zapada. U polufinalu Istoka je Majami na svom terenu rasturio Filadelfiju još ubjedljivijom razlikom 120:85.

Poslije dvije pobjede koje su Siksersi ostvarili kod kuće u Filadelfiji Majami se uozbiljio na domaćem parketu. Napravili su 35 razlike u petoj utakmici, a najzaslužniji za to je bio Džimi Batler sa 23 poena. Mak Strus je dodao 19 uz deset skokova. Majami je inače odmah od starta dominirao i samo je održavao razliku, da bi gas dodatno domaći dali u posljednjoj dionici.
Ključ za ovu utakmicu je da Majami obezglavi napad File, a to je uradio tako što je zaustavio Džoela Embida i Džejmsa Hardena koji su zajedno dali tek 31 poen. Hit je na drugoj strani imao sedam dvocifrenih igrača. Takođe Majami je drastično popravio svoj šut za tri. U Filadelfiji je taj tim šutirao tek 21 odsto sa perimetra, a u petom meču je bio blizu 40 odsto.

Slično se desilo u Finiksu. Dalas je poslije dva trijumfa kod kuće rasturen u Arizoni, ali je za razliku od Siksersa ipak odigrao prvo poluvrijeme. Mevsi se nisu pojavili u drugom u kom su dali tek mizernih 34 poena. Finiks je imao seriju 19:5 u trećoj četvrtini poslije čega se Dalas više nije vraćao u život.

Devin Buker je imao 28 poena, Deandre Ejton 20, dok je Luka Dončić kod Dalasa imao 28 poena uz 11 skokova. Dalas je imao tek 38 odsto šuta iz igre u ovoj utakmici. Davis Bertans je imao deset poena, a Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Oznake: Finiks, Majami, Plej of