Ubjedljiv poraz fudbalera BiH u Bukureštu

26.09.2022. | 22:45

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Bukureštu od Rumunije s 4:1 u posljednjem 6. kolu divizije B Lige nacija.

Bh. tim nije imao rezultatsku važnost utakmice. Zbog toga je Ivaylo Petev na teren izveo izmiješan tim i na kraju je doživio težak poraz.

Uvodnih 15 minuta meča nije ponudilo previše uzbuđenja, a prva je u ovom meču prijetila selekcija Bosne i Hercegovine. Adnan Kovačević nakon kornera gađa dobro, ali lopta odlazi tik iznad prečke.

Kovačević deset minuta kasnije zbog povrede napušta meč, a njegovim izlaskom kao da je poremetio malo odbranu naše selekcije koja je ispadala iz napada u napad.

Man je u 26. minuti prvi put zaprijetio za Rumune, nije bio precizan, a zatim sedam minuta kasnije bh. tim ima dobar pokušaj. Demirovića je pogodila lopta nakon udarca Šarića, no Radu brani.

Od 37. minute kreću ozbiljni problemi za selekciju BiH. Rumuni preko Denisa Mana postižu gol za vođstvo od 1:0, kojeg nakon minute čekanja VAR potvrđuje. Prethodno je Šarić pogriješio, a Vasilj nije najbolje reagovao.

Rumunija do kraja prvog dijela stvara još nekoliko velikih šansi. U 41. minuti Alibec izlazi sam pred Vasilja, obilazi ga, ali njegov šut s linije izbacuje Saničanin.

Dvije minute kasnije Man šutira iz dobre pozicije, ali preko gola i na odmor se otišlo vođstvom Rumunije od 1:0.

Uvodne minute nastavka pripale su reprezentaciji Bosne i Hercegovine. U 58. minuti izabranici Ivayla Peteva stvorili su dvije sjajne šanse. Prvo šutira Prevljak, brani radu, a zatim nakon kornera Saničanin promašuje iz dobre pozicije.

Sedam minuta kasnije Gojak kasni na ubačaj s desne strane, a zatim Rumuni iz prve šanse postižu pogodak. Rezervista Puscas u 73. minuti povećava prednost na 2:0.

Bh. tim se u igru vraća u 78. minuti meča. Dedić ga fenomelano pronalazi u kaznenom prostoru, a kapiten pogađa za 2:1 i vraća reprezentaciju u igru.

Ipak, radost je kratko trajala. Već u narednom napadu Rumunija dolazi do gola za 3:1 i ponovo je loše reagovala odbrana naše selekcije.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 86. minuti. Puscas prelijepo pogađa za konačnih 4:1.

Rumunima je ova pobjeda uzaludna jer su ispali iz B divizije, dok bh. tim ide u društvo najboljih, piše “SportSport.ba”.

Finska je u ovoj grupi savladala Crnu Goru u Podgorici s 2:0 i tako je Rumuniju ispratila u C diviziju.