Ubacio nevjerovatna 54 poena: Čudesni Vanvlit iz Toronta obilježio NBA noć VIDEO

03.02.2021. | 08:56

Košarkaši Toronto Raptorsa pobijedili su na gostovanju ekipu Orlanda rezultatom 123:108, a utakmicu je u potpunosti obilježio Fred Vanvlit.

Sjajni košarkaš je postigao nevjerovatna 54 poena, a posebno je bio raspoložen u trojkama budući da je realizovao 11 od 14 pokušaja s distance. Vanvlit je tako postavio svoj novi lični rekord, ali i klupski rekord.

Inače, Raptorsi su se tek u nastavku meča slomili otpor domaćina budući da je sve vrijeme prvog poluvremena rezultat bio u egalu. Ključna je bila treća četvrtina kada su se odlijepili na pristojnu prednost koju su znalački čuvali do kraja.

Osim fenomenalnog Vanvlita, odličan u redovima Raptorsa bio je i Lovri s tripl-dabl učinkom od 14 poena te po 10 skokova i asistencija.

Kod Orlanda najbolji je bio crnogorski košarkaš Nikola Vučević koji je ostvario dabl-dabl učinak od 21 poena i čak 18 skokova. I Francuz Fournier je postigao 21 poen za Orlando.

Raptorsi su na devetom mjestu Istočne konferencije NBA lige s devet pobjeda i 12 poraza, dok je Orlando na 12. poziciji s omjerom 8-14, piše Klix.

Oznake: Toronto