U vitrinama 118 medalja: Četiri sestre iz Gradiške nižu uspjehe

12.01.2023. | 13:30

Četiri rođene sestre Kačavenda iz Gradiške: Milica, Milana, Dunja i Mikaela na početku godine pripremaju se za nova velika takmičenja, a do sada su zajedno ostvarile impozantan uspjeh i u svojim vitrinama imaju ukupno 118 medalja.

Sestre Kačavenda već šest godina veoma su uspješne takmičarke Karate kluba “Sensei Karate Do” iz Nove Topole koji zajedno radi i sa djecom sa područja opštine Srbac.

Najstarija Milica Kačavenda na državnim prvenstvima do sada je ostvarila dva treća mjesta, a takođe je bila i dio reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu.

Na nedavno održanim polaganjima za zvanja u sekcijama Dubrave i Razboj, najuspješnija u gradiškoj sekciji bila je Milica Kačavenda koja je ukupno osvojila 22 medalje i tri puta je proglašena za najuspješniju takmičarku na turnirima.

Tom prilikom KK “Sensei karate do” dodjelio je diplomu za doprinos i razvoj kluba majci Mirjani Kačavenda, a proglašen je i najuspješniji tim kojeg čine Milica, Milana i Dunja Kačavenda.

Sestre Kačavenda polako kreću sa pripremama za nove turnire i iskušenja koja ih očekuju.

Najprije će 5. februara nastupiti na velikom i prvom “Niten karate kup-u” koji će se održati 5. februara ove godine u Areni Gradiška na kojem će nastupiti oko 600 takmičara.

Nakon toga, pripemaće se za Regionalno, a zatim i Republičko takmičenje.

Foto/Vijesti: Micro mrež