U svojoj dvorani nadigrali Borac: Košarkaši Leotara osvojili trofej Kupa Srpske

14.02.2024. | 21:45

Košarkaši Leotara osvojili su trofej Kupa Republike Srpske nakon što su u svojoj dvorani nadigrali Borac rezultatom 79:70. Trebinjci su po treći put stigli do pehara nakon što su bili najbolji 2004. i 2020. godine.

Ovaj put predvodio ih je Dejan Šakotić sa 24 poena, pratili su ga Vasilije Milović i Stefan Krstajić sa po 15 poena. Na drugoj strani banjalučki tim predvodio je Vuk Bošković sa 18 poena, Džerod Vest ubacio je 14.

Bio je ovo treći susret istih rivala u Kupu Srpske. Leotar je slavio 2020. godine na svom terenu dok se Borac revanširao dvije godine kasnije pred svojim navijačima.

Domaći tim vodio je od prve do posljednje sekunde, a trojka Šakotića na tri minuta prije kraja za 73:64, praktično je riješila pitanje pobjednika iako je Sandi Grubelič vratio trojku odmah u idućem napadu za 73:67, ali poslije toga nije realizovao dva izgledna napada (polaganje i šut za tri poena iz vrlo povoljnje pozicije) pa gosti nisu uspjeli da smanje prednsot domaćina.

Leotar će igrati na završnom turniru Kupa BiH koji će biti odigran u Sarajevu. U polufinalu koje je na rasporedu u petak igraće protiv Širokog od 17 časova dok će u drugom polufinalu od 20 sati snage odmjeriti Igokea i Bosna. Finale je u subotu, piše Glas.