U susret turniru Cicipas priznao: Neću da se pretvaram da imam šanse

09.03.2023. | 19:51

Stefanos Cicipas će narednih dana igrati na prvom mastersu sezone u Indijan Velsu.

Grčki teniser, koji se nedavno povukao sa takmičenja na turniru u Akapulku, biće drugi nosilac.

Slobodan je na startu, a rival u drugom kolu mu je Australijanac Džordan Tompson. Ipak, Cicipas je uoči starta na turniru rekao kako ne vjeruje da ima prevelike izglede na naredna dva turnira, kada je riječ prije svega o borbi za prvo mjesto na ATP listi.

“I dalje se oporavljam i neću da se pretvaram da imam neke šanse da uradim nešto dobro na naredna dva turnira, jer to bi bilo pogrešno. Nisam to govorio mnogo puta u mojoj karijeri, ali mislim da neću biti u stanju da doguram daleko. Glavni prioritet biće mi da se pripremim i budem u redu za sezonu turnira na šljaci”, rekao je Cicipas.

Kada su ga pitali zašto se onda prijavio na dva mastersa, Grk je rekao: “Napravio sam dogovor sa samim sobom da ne preskočim ova dva turnira.”

“Potrebno mi je vrijeme i da imam pravi medicinski tim oko sebe da mi pomognu da se potpuno oporavim i da nemam ubuduće komplikacija poput ovih sada. Kada se nosite sa tim jedino što sebi želite je da budete zdravi i da izađete na teren i date sve bez ikakvih reperkusija”, dodao je Grk, prenosi b92.

On je doduše rekao kako ima primjera da se veliki šampioni na terenu uspješno nose i kada su povrijeđeni.

“Vidjeli smo tako nešto sa šampionima kao što je Rafa Nadal, koji se dugo muči sa povredama, ali je i dalje u stanju da igra na prilično dobrom nivou”, zaključio je Cicipas.

Oznake: Cicipas, Povreda, Turnir