U Rijadu se stvara srpska kolonija: Stiže i Kostić?

13.01.2024. | 12:27

Danima se spekuliše o navodnom interesovanju jednog donedavno neimenovanog arapskog kluba za Filipa Kostića, a italijanski mediji uspjeli su da saznaju ime.

Naravno, reč je o Al Hilalu.

Čizmom je odjeknula vijest da je Filip Kostić na meti kluba iz Rijada koji očigledno da napravi srpsku koloniju. U Al Hilalu su od ljetos Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, a po dosadašnjim igrama i rezultatima može se reći da su se lijepo skućili u srcu Saudijske Arabije. To bi svakako olakšalo još jednom srpskom reprezentativcu proces adaptacije.

Njima bi možda već ove zime mogao da se pridruži Filip Kostić koji ove sezone igra promjenjivo u smislu forme i vremena na terenu. Protiv Salernitane je dobio samo poluvrijeme na terenu, prije toga 75 minuta protiv Rome, a onda u meču sa Frozinoneom 54 minuta.

Iako je redovan starter, Kostić bi mogao da promijeni sredinu, a kako ‘’Gazeta delo Sport’’ tvrdi, a o tome se takođe spekuliše nekoliko dana, njega bi u Juventusu mogao da zamijeni Federiko Bernardeski. Bjankoneri navodno uveliko rade na tome da italijanskog fudbalera vrate u klub i to na pozajmicu iz Toronta.

Kostić sa Juventusom ima ugovor do juna 2026. godine, pa bi Al Hilal morao da zavuče ruku u džer i plati visoko obeštećenje za srpskog ofanzivnog beka, što će vjerovatno biti slučaj i za njegovu platu.

On je u dosadašnjoj sezoni zabilježio 19 nastupa uz četiri asistencije, sve u Seriji A.