U Prijedoru otvoren 25. Petrovdanski padobranski kup

03.07.2021. | 19:25

Na aerodromu Urije u Prijedoru danas je otvoren 25. Petrovdanski padobranski kup, koji je okupio 43 padobranca, odnosno osam ekipa.

Petrovdanski padobranski kup okupio je padobrance iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Poljske. Budući da ekipe nisu kompletne, među njima ima i miks ekipa, odnosno jedan tim čine padobranci iz više zemalja.

Padobranski kup je otvorio ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić za koga je, kako je navo, zadovoljstvo bilo vidjeti takmičare iz devet zemalja.

“Mislim da je ovo jedan od prvih međunarodnih događaja koji je održan na prostorima Republike Srpske i raduje me što je ovo 25. kup po redu. Prethodne godine kup nije održan zbog pandemije virusa korona, a i ove godine je bilo određenih poteškoća u organizaciji”, naveo je Ćorić, koji je i direktor kupa.

On je siguran da će Vlada Republike Srpske i grad Prijedor prepoznati ovaj trud, rad i volju organizatora, koji rade na domaćinski način, u najboljoj namjeri da se ovo takmičenje održava i ubuduće.

Sportski direktor takmičenja Zoran Sredić rekao je da je ove godine broj učesnika nešto manji od planiranih i najavljenih.

“Ostvarili smo kontakt sa šezdesetak padobranaca. Trenutno ih je 43 u osam ekipa, tako da radimo prema programu – osam skokova po takmičaru i polufinale i finale”, pojasnio je Sredić.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je istakao da 25. Petrovdanski padobranski kup dovoljno govori o tome da Prijedor ima tradiciju kada je riječ o padobranstvu.

“I ovaj kup i naš aero-klub su ponos našeg grada. Da je riječ o velikoj tradiciji govori to da smo u ovo vrijeme, kada je kretanje ograničeno, uspjeli da okupimo sve te ljude na jednom mjestu da se takmiče”, rekao je novinarima Pavlović i takmičarima poželio dobre rezultate i da se dogodine okupe u još većem broju.

Organizator Petrovdanskog padobranskog kupa je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor.