U Prijedoru održan 25. Petrovdanski padobranski kup

04.07.2021. | 21:52

Članovi Aerokluba “Prijedor” pobjednici su 25. Petrovdanskog padobranskog kupa u ekipnoj konkurenciji, dok je u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji najbolji bio Slovenac Peter Balta iz Aerokluba “Ptuj”.

Član Aerokluba “Prijedor” Draško Lajić osvojio je, osim ekipne pobjede, prvo mjesto i u veteranskoj, master kategoriji, dok je u kategoriji seniora bio drugoplasirani.

“Ovo je tradicija koju ne treba da prekinemo i jedna među tri manifestacije grada koje su njegovo ime proslavile u svijetu vazduhoplovstva”, rekao je Lajić.

Članovi pobjedničkog tima, osim Lajića, bili su Siniša Vujaković, Boban Ivetić, Ivajlo Delev i Aleksandar Cvetković.

Pobjednik u juniorskoj konkurenciji je Nemanja Gavrić iz Padobranskog kluba “Skajdajv” iz Banjaluke.

“Ovdje sam prvi put, a ovo mi je drugi put da se takmičim i zadovoljan sam pobjedom budući da je jako teško sa malom trenažom ostvariti neki bolji uspjeh”, rekao je Gavrić.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Radmila Đurić, član Aerokluba “Nebeske vidre” koja je bila bolje od jedine konkurentkinje Ine Gitel, članice ekipe “Miks jedan”.

Sportski direktor kupa Zoran Sredić izrazio je zadovoljstvo zbog kvaliteta takmičenja, ističući da kvantitet nije uvijek presudan za uspješnost.

“Meteorološki uslovi su bili povoljni, a najbitnija je epidemiološka i takmičarska bezbjednost jer su svi skokovi bili bez ikakvih problema, što nam je uvijek prioritet”, rekao je Sredić.

Da tradiciju takmičenja treba održavati i ubuduće saglasan je i jedan od legendi prijedorskog padobranstva Siniša Vujaković.

“Izveli smo svih osam skokova, polufinale i finale, nije bilo nijednog otkaza padobrana, kvantitet je bio loš, ali kvalitet vrhunski. Nesumnjivo je da je ovo brend grada i da ga u ovoj ili izmijenjenoj formi treba i dalje održavati”, istakao je Vujaković.

Kup je zatvorio predsjednik Skupštine grada Prijedor Mirsad Duratović, koji je u svom obraćanju zahvalio u ime grada domaćina svim učesnicima kupa, jer su uprkos pandemiji pomogli lokalnom Aeroklubu da očuva dvadesetpetogodišnju tradiciju održavanja ovog međunarodnog takmičenja.

“Pozivam sve učesnike da se i iduće godine vidimo i to u još većem broju jer Aeroklub će obilježiti i 70. godinu postojanja”, poručio je Duratović.

Organizator Petrovdanskog padobranskog kupa, koji je ove godine okupio 43 padobranca iz devet zemalja, bio je Aeroklub “Prijedor”.

Pokrovitelji su bili Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo saobraćaja i veza i grad Prijedor.