U početku bilo “zatezanja” prilikom pregovora: Ognjen Vranješ pojačava Partizan

27.05.2023. | 13:40

Prvi fudbaler koji će u ljetnjem prelaznom roku obući dres Partizana je – Ognjen Vranješ (32).

Centralni defanzivac je okončao sve obaveze prema turskom Hataju i u Humsku stiže kao slobodan fudbaler, piše “Telegraf.rs”.

Detalji angažmana Vranješa su u načelu dogovoreni, jer se sa posrednicima u transferu razgovaralo već duže vrijeme, i prema okvirnom planu fudbaler će u Beograd na završne pregovore, preglede i potpis ugovora stići u ponedjeljak, dok bi zvanično predstavljanje trebalo da se dogodi u srijedu ili četvrtak.

Bilo je isprva “zatezanja” prilikom pregovora, jer ni sam igrač nije bio siguran da li želi u četvrtoplasirani tim u Superligi Srbije, koji će u kvalifikacije za Ligu konferencija krenuti od trećeg kola, no, vremenom su stavovi “otopili”, te je konačni dogovor na pomolu.

Vranješ je bio mahom standardan u Hataju (na nekoliko mečeva I kapiten ekipe), a prije pomenutog kluba je branio boje Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde (Napredak i Šerif pozajmice), Krasnodara, Alanije iz Vladikakvkaza, Elazigspora, Gazijantepa, Sportinga iz Hihona, Toma, Anderlehta, Šarlroa, te AEK iz Atine gdje je možda ostavio i najbolji utisak.

Vranješ je u jednom periodu bio i standardni član selekcije Bosne i Hercegovine, a njegov dolazak u Partizan će vjerovatno značiti i odlazak nekoga od aktuelnih defanzivaca (najprije Siniše Saničanina), izuzimajući mladog Mihajla Ilića, koji je tek zakoračio na fudbalsku scenu.