U ozbiljnom problemu: Bivšem fudbaleru Crvene zvezde prijeti zatvor

15.10.2020. | 08:52

Bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nenad Kovačević, nalazi se u velikom problemu zbog koga mu prijeti zatvorska kazna.

Francuski mediji prenose da je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Nenad Kovačević, osuđen na godinu dana zatvora uz šest mjeseci uslovno, zbog prevare u iznosu od 110.000 evra u Nimu!

Kovačević je osuđen u utorak na godinu dana zatvora uz šest mjeseci uslovno pred Krivičnim sudom u Nimu, a navodi se da Kovačević nije bio prisutan na saslušanju i nije ga zastupao advokat.

“Optužen je da je primao naknadu za nezaposlene kada više nije bio na teritoriji Francuske, i kada je paralelno zarađivao kao fudbaler u Srbiji”, rekao je predsjedavajući u Sudu, Žan Pjer Bandijera.

Sve je došlo pred Sud poslije žalbe kompanije “Pole Emploi”, državne agencije Francuske koja se bavi problemima nezaposlenih, koja je zabilježena u septembru 2017. godine.

“Kovačević je imao odličnu platu kao fudbaler, pa je primao tada visoke dodatke i imao je skoro 208 evra dnevno, ili 6.400 mjesečno tokom 15 mjeseci. Bojim se najgoreg ako gospodin Nejmar bude otpušten iz PSŽ, pa moramo da mu nadoknadimo platu”, ironična je bila posljednja poruka Lubina. Kovačević je od 2013. do 2015. bio igrač Nima, poslije čega je u 2015. igrao još za Zemun, gdje je i okončao igračku karijeru.

“Dolaskom u veliki klub kao što je Zemun stavio sam tačku na pravljenje karijere. Prevagnula je želja da sa porodicom ostanem u Beogradu. Znanje i iskustvo pokušaću da prenesem na mlađe i pomognem da napreduju”, rekao je 2015. Kovačević po povratku u Srbiju, kada su ga u klubu dočekali nekadašnji saigrači iz Crvene zvezde Dušan Đokić i Milanko Rašković, pišu Nezavisne.