U “moru rekorda” – oborio još jedan: Legendarni Ronaldo prešao brojku od 800 golova

07.12.2021. | 19:37

Slavni portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo nastavlja da pomjera sve granice!

Ronaldo je u pobjedi Mančester junajteda nad Arsenalom (3:2) učestvovao sa dva pogotka i time stigao do impozantne brojke od 801 gola u zvaničnim mečevima.

Ovako nešto do sada nikome nije pošlo za rukom i kapiten reprezentacije Portugalije je na ovaj način oborio još jedan rekord u moru rekorda koje je već dostigao.

Postoje neki podaci da su Brazilci Pele i Romario postigli preko 1.000 pogodaka, međutim statističari tvrde da je Ronaldo ipak ispred njih kada su u pitanju zvanični mečevi.

Za neke igrače se kaže da su kao vino, što su stariji to su bolji. Tako je i u Ronaldovom slučaju. To dokazuje i podatak da je portugalski as do svog 30 rođendana već stigao do brojke od 436 golova na 718 utakmica, ali je i nakon što je zagazio u četvrtu deceniju života mreže rivala zatresao još 338 puta na 377 utakmica!

Portugalcu je za postizanje 100 golova bilo neiphodno dvije godine, a npr. u periodu od januara 2014. godine oktorba 2015. godine je broj golova sa 400 podigao na 500. To je postigao nastupajući za madridski Real u kojem je bio i najproduktivniji, a od momenta kada je prešao na “Santijago Benabeu” je postizao gol na svake 2,5 utakmice koje je odigrao.

Dobar dio svojih golova Ronaldo je postigao i sa bijele tačke, na koju je loptu namještao čak 142 puta u kraijeri i većinu tih penala je i realizovao. Upravo su golovi to što ostavlja Ronalda u trci za najboljeg igrača današnjice sa Lionelom Mesijem koji je ove godine dobio sedmu Zlatnu loptu, piše Srpskainfo.

Oznake: Golovi, Rekord, Ronaldo