U ljetnom prelaznom roku: Mitrović na meti engleskog giganta

25.10.2022. | 18:34

S obzirom na to da se drugo poglavlje Kristijana Ronalda s Mančester Junajtedom bliži kraju, a Entoni Marsijal se bori da dokaže svoju spremnost, Unitedove opcije za napad pomalo su oslabljene i ograničene, a Ten Hag bi mogao potpisati Aleksandra Mitrovića.

Potpisivanje ugovora s novim napadačem vjerovatno će biti vrlo visoko na listi prioriteta Ten Haga u ljetnom prelaznom roku.

Edinson Kavani nije zamijenjen nakon što je Urugvajac napustio “Crvene đavole” u slobodnom transferu u ljeto i nakon što je potrošio rekordan iznos tokom ljetnog prelaznog roka kako bi ojačao druga područja, Ten Hagov fokus vjerovatno će biti fiksiran na identifikovanje pravog napadača koji odgovara njegovu filozofiju i to će mu donijeti mnoštvo ciljeva.

Jedan čovjek koji je započeo sezonu u sjajnoj formi je Fulamov, Aleksandar Mitrović.

Prije sezone 2022/23, najbolji strijelac Srbije svih vremena postigao je naizgled osrednja 24 gola u 104 utakmice Premijer lige.

Ali do sada ove sezone za “Kolibare”, 28-godišnjak je postigao devet golova u 11 mečeva lige. Samo su Hari Kejn (10) i Erling Haland (17) dali više od bivšeg napadača Njukasla.

Budući da njegov ugovor na “Krejven Kotidžu” traje do 2026., a na pomolu je i Svjetsko prvenstvo, Mitrovićeva vrijednost vrtoglavo je porasla od početka sezone.

Ali Fulamov broj devet posjeduje sve atribute koje Ten Hag traži od svog napadača.

Mitrović je fizički impozantan i noćna mora za odbranu. Svoje saigrače može uvesti u igru ​​svojom sposobnošću da igra kao meta i vokalni centarfor.