U Leotaru nemaju mnogo vremena za tugovanje: Znamo šta nam je činiti protiv Slobode

25.04.2023. | 07:46

U Leotaru nemaju mnogo vremena za tugovanje nakon minimalnog poraza u Posušju od istoimene ekipe od 0:1. Trener Trebinjaca Marko Maksimović gleda samo napred i poručuje: “Nema predaje”.

Mladi stručnjak u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je zadovoljan kako su njegovi momci izgledali u Posušju, ali falio je, kako kaže taj jedan gol. Takođe žali i što nije bilo televizijskog prenosa, jer bi ljubitelji fudbala imali šta da vide.- Bila je to jedna prava fajterska utakmica. Imali smo dvije odlične šanse na otvaranju susreta, Darko Đajić je tukao glavom, a Haris Handžić je pogodio prečku. Uzvratili su i domaći sa dvije prilike. Oni su bolje otvorili drugo poluvrijeme. Mi smo imali dvije šanse da izjednačimo, ali nismo uspjeli da damo gol i to nas je na kraju koštalo rezultata. Nismo ga dali i ne možemo biti ljuti ni na koga. Momci su stvarno dali maksimum na toj utakmici i nemam šta da im zamjerim. Međutim, moramo to zaboraviti. Imamo još šest kola. Prvi izazov je Sloboda i znamo šta nam je raditi – istakao je Maksimović.

Ekipa iz Tuzle je posljednja na tabeli sa samo jednim bodom manje od Leotara i Igmana. Mač nad glavom visi i Trebinjcima i Slobodi, tako da možemo očekivati odličnu utakmicu u kojoj nijedna ekipa neće kalkulisati.

– Znali smo i prije Posušja da nam je duel protiv Slobode “meč istine”. Mada, ako ćemo ići do kraja, i poslije te utakmice u opticaju je još 15 bodova. Mi se nećemo sigurno predati. Borićemo se. Ako ćemo gledati nakon onih prvih 11 kola da je Leotar došao u poziciju da zavisi sam od sebe, svi bi to prihvatili. Nemamo prostora ni za kakvo kukanje – podvukao je Maksimović.

Važan faktor u grčevitoj borbi Leotara za opstanak biće navijači. Nekadašnji šef struke Borca, koji je “crveno-plavima” donio posljednju titulu ističe da je važan svaki čovjek koji dođe na “Police”.

– Apsolutno očekujem podršku navijača. Recimo nije nam bilo lako igrati u Posušju. Publika ih je sjajno bodrila, rekao bih na granici dozvoljenog, ali sve je to opravdano. Sad i mi isto, već protiv Slobode očekujemo veliku podršku za nas, da zajedno dođemo do našeg cilja – zaključio je Maksimović.

U pretposljednja dva susreta 27. kola Premijer lige Zrinjski je kao gost sa 1:0 u mostarskom derbiju savladao Velež, dok je Sarajevo identičnim rezultatom na “Koševu” bilo bolje od Tuzla sitija.

Oznake: Leotar