U finalu savladao Bugarina! Srpski teniser Nikola Milojević osvojio je Čelendžer u Zadru

28.03.2021. | 18:25

Srpski teniser Nikola Milojević osvojio je Čelendžer u Zadru, pošto je u finalu bio bolji od Bugarina Dimitra Kuzmanova sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2, 7:6.

Milojević je trenutno 148. na ATP listi i nakon osvojanja titule u Dalmaciji, očekuje ga pomak od ponedjeljka.

Ovo je 15. trofej u karijeri za Milojevića na čelendžerima i ITF turnirima, dok se na ATP turu još nije dokazao, iako mu je predviđana dobra budućnost u svijetu tenisa.

Kuzmanov do finala nije izgubio nijedan set, dok je Milojević izgubio jedan i to u polufinalu protiv Lukasa Klajna iz Slovačke. Loše je dvadestpetogodišnji srpski teniser ušao u meč protiv Bugarina, koji je za 126 mjesta slabije plasiran na svjetskoj listi.

Do rezultata 2:3 su bili sigurni na svoj servis, a onda je napravio dva brejka i dobio prvi set sa 6:2. U drugom setu, od osam odigranih gemova, viđeno je čak šest brejkova od kojih je četiri napravio srpski teniser, a dva bugarski.

Milojević je dobio drugi set 6:2, pa je na taj način izborio treći, odlučujući set u kojem je viđena velika borba ne samo za svaki gem, nego za svaki poen.

Opet je po Milojevića bio koban šesti gem, kada je pretrpio brejk, međutim momentalno je uzvratio.

Potom srpski teniser stiže do novog brejka u 11. gemu i servira za pobjedu, ali nije uspio. Uzvratio je Kuzmanov, poravnao na 6:6 i uslijedio je taj-brejk. U toj bespoštednoj borbi, Milojević izlazi kao pobjednik, dobija “dodatni gem” sa 7:5, samim tim i meč, te osvaja turnir.

Osim Milojevića, titulom se danas okitio i srpski teniser Miljan Zekić, koji je osvojio ITF turnir u Antaliji, u Turskoj, pobijedivši u finalu Danijela Mihalskog iz Poljske sa 7:6, 6:3.