U čast velikana iz Platonove: U Banjaluci otvorena četvrta izložba posvećena FK Borac

23.09.2021. | 17:59

U banjalučkom Muzeju danas je otvorena četvrta izložba koja je posvećena Fudbalskom klubu Borac, a pod sloganom “Borac, to je ljubav moja”. Posjetioci će u naredna dva mjeseca imati priliku da vide devet i po decenija dugu istoriju velikana iz Platonove.

Postavka dresova, pehara i ostalih fudbalskih rekvizita u čast je velikog jubileja FK Borac, tačnije 95 godina postojanja. Jedan od onih koji može da bude posebno ponosan na sve što će posjetioci moći da vide u naredna dva mjeseca, je predsjednik kluba Stojan Malbašić, član jedne od najuspješniji generacija crveno-plavih.

“Borac ima dugu i bogatu istoriju i treba da Banjalučani, ali i svi ljudi koji vole Borac i fudbal širom Republike Srpske, dođu ovdje i uvjere se u velike uspjehe kluba. Bez lažne skromnosti, moja generacija je možda najviše ovdje zastupljena, jer smo u tom periodu pravili velike uspjehe. Nadam se da će i naredne generacije ponoviti naše uspjehe i naći svoje mjesto u ovom muzeju”, izjavio je predsjednik Borca Stojan Malbašić.

“Pozdravljam sve bivše i sadašnje igrače koji su zaslužni za sve ovo, koji su svojim djelom pomogli da ovaj muzej bude otvoren i dali nam smjernicu da mi koji trenutno igramo pokušamo da ga dodatno obogatimo. Ja sam već dugo u klubu, ali mnogo je tu stvari koje nisam znao i zaista ima puno toga da se vidi”, istakao je kapiten “crveno-plavih” Stojan Vranješ.

Direktor SC Borik Nenad Talić nada se da će svi uživati u izložbi posvećenoj FK Borac.

“Drago nam je što smo u mogućnosti da sa ljudima iz Borca napravimo ovako sjajnu izložbu. Ovo je četvrta izložba, a poslije Rukometnog kluba Borac, predstavili smo još jednog banjalučkog velikana – Fudbalski klub Borac. Drago nam je što je već sada ogromna zainteresovanost za postavku. Čestitam Borcu 95. rođendan i pozivam sve ljude koji vole fudbal, Borac i Banjaluku da dođu i posjete Muzej i pogledaju istoriju našeg velikana”, istakao je Talić.

Borac je klub sa bogatom tradicijom. U devet i po decenija stalo je mnogo toga, u šta će moći da se uvjere i sami posjetioci Muzeja.