U Borcu zadovoljni: Zvezda dobra provjera, potraga za napadačem

30.06.2023. | 19:55

Utakmica sa Crvenom zvezdom, praktično je nacrtala “Borčevom” stručnom štabu sve ono na čemu treba još više da se radi. Igrom u defanzivi, Vinko Marinović je zadovoljan, ali ne krije da škripi na drugoj strani terena.

“U otvaranju napada, kada smo imali neke situacije Zvezda je to riješila faulovima, tako da nismo uspjeli da dođemo u situaciju da ugrozimo gol. Sigurno da na tome treba da radimo u narednom periodu. Mislim da je i drugo poluvrijeme bilo slično prvom, ali sve u svemu ova utakmica nam je pokazala na koje stvari treba da obratimo pažnju”, rekao je Vinko Marinović, trener Borca.

Klupsko rukovodstvo ne sjedi skrštenih ruku, pa Milan Tegeltija poručuje da su u toku pregovori sa nekoliko igrača za sve linije tima.

“Intenzivno radimo na pronalasku adekvatnog pojačanja u napadu i to je jedna od pozicija koja je jedan od prioriteta u ovom prelaznom roku i sigurno ćemo je zatvoriti. Naravno, ne želimo da žurimo i da dovodimo nekoga za koga ne vidimo ozbiljnu perspektivu. U ovoj fazi pregovaramo sa nekoliko napadača, imamo neke opcije u vidu, sigurno će doći neko u špicu i navijači mogu da budu mirni. Međutim, nije samo napadač u našem fokusu. Potpisaćemo i lijevog beka koji će biti u rosteru kao pojačanje sadašnjem rješenju na toj poziciji. Sigurno ćemo pojačati i vezni red. To su stvari koje ćemo završiti u ovom prelaznom roku, nadamo se što prije”, poručio je Tegeltija, predsjednik FK Borac.

Dok se u Borcu uklapa igrački kadar, u Crvenoj zvezdi igrači se privikavaju na metode novog stručnog štaba. Strahinja Eraković zadovoljan je do sada urađenim tokom pripremnog perioda.

“Zadovoljni smo kako smo odradili prvi dio priprema, dobro smo trenirali. Polako usvajamo zahtjeve koje je pred nas stavio novi šef stručnog štaba. Pobijedili smo i jednu i drugu pripremnu utakmicu. Borac iz Banjaluke je odlična ekipa koju dobro poznajem, to su sjajni momci i želim im puno sreće u evropskim kvalifikacijama”, izjavio je Eraković.

Užički dvoboj pamtiće “Borčev” novajlija, Vasilije Terzić, koji je upisao prve minute u dresu banjalučkog kluba.

“Moja prva utakmica u dresu Borca i srećan sam zbog toga, ali u drugu ruku nisam jer nismo uspjeli da ostvarimo pozitivan rezultat. Ovo je bila odlična prilika da vidimo gdje smo u ovom trenutku u odnosu na učesnika Lige šampiona. Svi znamo kakav je klub Crvena zvezda. Nije bilo lako, ali sada znamo šta treba da popravimo i radićemo na tome da sve bude kako treba za evropske utakmice koje slijede. Igrači su me prihvatili kako treba, osjećam se kao da sam već duži period tu. Na meni je da se dokazujem i nadam se da ću se izboriti za mjesto u ekipi”, kaže Terzić.

Da je iza “crveno-plavih” važna provjera smatra i golman ekipe Nikola Ćetković.

“Nama je bila velika čast da igramo protiv tako velikog kluba. Mislim da smo se pokazali u dobrom svjetlu, možda ne baš u najboljem, ali mislim da ćemo kako se pripreme budu bližile kraju biti kompletniji i da ćemo pokazati ono što možemo”, poručio je Ćetković.

Predaha nema, pa se banjalučka ekipa nakon utakmice sa Crvenom zvezdom, vratila ustaljenom režimu od dva treninga dnevno. Fudbaleri banjalučkog Borca na Zlatiboru ostaju do 10. jula, a do tada će odigrati još tri kontrolne utakmice. Prvu narednu već četvrtog jula, rival im je ekipa Železničara iz Pančeva.