U Borcu optimistični pred sutrašnji susret sa Rudar Prijedorom

20.11.2021. | 09:56

U redovima Borca vlada veliki optimizam pred nedjeljni krajiški derbi u kome će od 15 časova na Gradskom stadionu u 17. kolu Premijer lige BiH dočekati Rudar Prijedor i svi su uvjereni da će osvojiti tri boda.

Prvi susret ova dva kluba u ovoj sezoni završen je neriješeno (1:1), ali Banjalučani imaju jasan cilj – da u preostala tri jesenja kola (Rudar Prijedor, Radnik i Sloboda) zabilježe sve tri pobjede i mirnije odu na zimsku pauzu.

– Želimo do kraja prvog dijela sezone svih devet bodova, što bi nam omogućilo da ostanemo visoko plasirani sa ciljem da na proljeće ponovo izborimo plasman na evropsku scenu. Prvi rival je Rudar Prijedor, koji je u odnosu na našu prvu utakmicu doživio određene promjene, trener je novi, ima tu možda i još koji novi igrač. U posljednje vrijeme igrali su neriješeno protiv dobrih ekipa kao što su Sarajevo, Željezničar i Velež. Zbog toga je jasno da nas očekuje veoma teška utakmica, ali jednostavno moramo ostvariti pobjedu – naglasio je kormilar Banjalučana Nemanja Miljanović, koji ne može da računa na povrijeđenog Nemanju Vukmanovića.

Mladi fudbaler Borca David Čavić pohvalio je igre ekipe u reprezentativnoj pauzi u kojima je on bio trostruki strijelac.

– U dva meča Kupa Srpske dali smo osam golova, nismo primili nijedan, što je dobar pokazatelj. Pripremili smo se dobro za ove preostale tri utakmice u ovom dijelu sezone. Prva je protiv Rudara, koji je možda ostvario neke rezultate koje ni sami nisu očekivali. Zato moramo biti oprezni na putu do pobjede, rekao je Čavić.

Prijedorčani na Gradski stadion stižu oslabljeni. Povrijeđen je Đelil Asani, a “požutjeli” su Sergej Dojčinović i Rodriges Klerismario Santos.

– Utakmice ova dva kluba uvijek su bile zanimljive i sigurno će tako biti i ovog puta. Borac je favorit, a ta činjenica je i naša šansa da rasterećeni pokušamo ostvariti nešto više. Pružićemo maksimum i očekujem da to bude dovoljno da izbjegnemo poraz – naglasio je fudbaler “rudara” Aleksandar Radulović, koji je dugi niz godina nosio dres Borca.

U ostalim susretima 17. kola sastaju se:

subota:

  • Sarajevo – Sloboda (15 časova),
  • Tuzla siti – Zrinjski (17),

nedjelja:

  • Posušje – Leotar (13),
  • Željezničar – Radnik (15),

Velež – Široki Brijeg igrano u petak uveče.