U Banjaluci se okuplja više stotina plivača: PK „Borac“ domaćin Međunarodnog plivačkog mitinga

22.06.2021. | 11:07

U organizaciji Plivačkog kluba „Borac“, na Gradskom olimpijskom bazenu 26. i 27. juna biće održan deseti jubilarni Međunarodni „Borac TeleGroup Grand Challenge“, koji će okupiti više stotina plivača iz: Kanade, Švedske, Turske, Poljske, Islanda, Grčke, Estonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, a dolazak je potvrdila i plivačka A reprezentacija Slovenije.

“S obzirom na pandemiju korona virusa i pridržavanje epidemioloških mjera, veći broj turnira u proteklih nešto više od godinu dana nije održan. Zato je „Borac TeleGroup Grand Challeng“ atraktivan plivačima jer im pruža šansu da testiraju svoju formu”, saopštili su organizatori.
Osim toga, kako su naveli – turnir je posebno važan jer je posljednja šansa za isplivavanje kvalifikacione norme za Olimpijske igre koje će biti održane u Tokiju u julu i avgustu ove godine.
Organizaciju turnira podržao je Grad Banjaluka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, m:tel, Triglav osiguranje, Guma M, Nestro, Mocart, a generalni sponzor turnira je kompanija TeleGrup.