U Banjaluci održano Balkansko prvenstvo u karateu

02.06.2019. | 16:41

U Banjaluci na jednom mjestu okupilo se preko hiljadu karatista iz 10 država. Ovo je do sada najmasovnije prvenstvo Balkana, na šta su, kažu organizatori, izuzetno ponosni, a pohvale stižu sa svih strana.

Da su oragnizatori položili ispit potvrdio je i generalni sekretar Balkanskog karate savez Slavoljub Piper.

“Posebno bi iskortistio priliku da naglasim da nije sasvim slučajno što je šampionat ovdje, zato što BiH i sportisti iz oba entiteta prave izuzetne rezultate na međunarodnoj karate sceni”, poručio je Piper.

Na Balkansokm karate prvenstvu učestvovalo je preko 1100 takmičara, među kojima je bile veoma jaka konkurencija, prikazivao se kvalitetan karate.

Članovi Karate kluba Sinđelić iz Banjaluke

Takmičari Karate kluba Sinđelić Banjaluke su ostvarili odlične rezultate Marija Marić i Tatjana Štrbac u borbama pojedinačno su osvojile bronzu, kata tim u sastavu Marije Miluše, Jane Glamočanin i Ivane Milanović u konkurenciji od 8 do 9 godina, su osvojile 3.mjesto, a Ivana Milanović je ostvarila odličan rezultat 5.mjesto u veoma jakoj konkurenciji.

Ivana Milanović

Izmakla joj je medalja, ali to je odličan rezultat s obzirom da joj je ovo prvo balkansko prvenstvo.

Karate klub Bushido u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine imao je 8 svojih reprezentativaca 4 djevojčice (Olja Radulović, Maja Zelenika, Tamara Gotovac i Anastasija Balać) i 4 dječaka (Vladimir Lugonja, Kristian Dimitrić,Nemanja Čubrilo i Matej Kalinić).

Članovi Karate kluba Bushido

Takmičari Karate kluba Bushido ostvarili su solidan rezultat , a osvojene su 4 bronzane medalje.

Prvog dana nastupale su djevojčice, a medalju je osvojila Olja Radulović, dok su drugog dana šampionata nastupali dječaci medalje su osvojili Vladimir Lugonja, Nemanja Čubrilo i Kristijan Dimitrić.

Cjelokupno takmičenje je bio divan događaj u našem gradu na Vrbasu, gdje su se djeca družila i uživala, a na borilištu je svako ostavio srce. Sportskom dvoranom Borik odjekivala je pjesma navijača raznih država.

U generalnom plasmanu, reprezentacija Turske osvojila je prvo mjesto, reprezentacija BiH drugo mjesto, a Crna Gora zauzela je treće mjesto.

(BL PORTAL)