U Banjaluci Međunarodni bokserski turnir “Velikani Slavije”: Stižu borci iz devet zemalja

03.10.2019. | 17:06

Međunarodni bokserski turnir “Velikani Slavije” biće održan 12. oktobra sa početkom od 18 časova u Sportskoj dvorani “Obilićevo”. Na ovoj smotri, koju organizuje banjalučka Slavija, nastupiće borci iz devet zemalja.

– Ovaj turnir je, u stvari, nastavak Memorijala “Radovan Bisić” i ovo će praktično biti njegovo 16. izdanje. Imamo potvrde da će na njemu, osim boksera iz Republike Srpske, nastupiti i takmičari iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Kipra, a još je neizvjesan dolazak pesničara iz Srbije, koji taj dan imaju kolo lige. Kao i ranijih godina, za najboljeg borca, najboljeg tehničara i najborbeniji par obezbijeđeni su pehari i novčane nagrade – naglasio je sekretar Slavije Vlado Majstorović.

Ovaj turnir biće pravi ispit za nedavno imenovanu upravu ovog kluba, koju predvodi predsjednik Miodrag Kaurin.

– Ovaj klub ima svijetlu tradiciju, koja se posljednjih godina polako urušavala, a naš cilj je da Slaviju vratimo što prije na mjesto koje joj pripada. Želimo oko kluba da okupimo prave zaljubljenike u ovaj sport, koji su spremni da pomognu i siguran sam da ćemo uspjeti u tome – istakao je Kaurin.

Čast domaćeg kluba na turniru braniće kapiten Veljko Sekulić, Boško Dobrić, Damjan Milekić i Marko Dmitrović, koji je na pojedinačnom seniorskog prvenstvu BiH proteklog vikenda u kategoriji do 64 kilograma osvojio srebrnu medalju.

– Biće ovo prilika da pred domaćom publikom pokažemo koliko vrijedimo. Očekujem da se predstavimo u pravom svjetlu, ali i da će nova uprava kluba uspjeti da ostvari zacrtano i Slaviju opet vine u visine – naglasio je Sekulić.

 

Izvor:(Glas Srpske)