Tvrde utakmice: Milvoki i Klipersi slavili na gostovanjima

21.10.2022. | 09:09

Košarkaši Milvokija nadigrali su Filadelfiju sa 90:88, a tim La Klipersa je nadigrao LA Lejkerse sa 103:97 na gostujućim terenima u sinoćnim utakmicama prvog kola NBA lige.

Milvoki je u vrlo ravnopravnom duelu sa Filadelfijom došao do pobjede u samoj završnici trojkom Veslija Metjusa 24 sekunde prije kraja iako su većinom meča imali prednost, ali nisu uspjeli da je osiguraju do same završnice.

DŽejms Harden je odlično predvodio tim domaćina i meč završio kao najefikasniji igrač sa 31 postignutim poenom, ali je to bilo nedovoljno jer ga ostatak tima nije najbolje pratio.

DŽoel Embid je za 36 minuta na parketu ubacio 15 poena uz 13 skokova i četiri asistencije.

Na drugoj strani tim slavljenika je predvodio Јanis Adetokunbo sa 21 poenom, 13 skokova i osam asistencija.

U gradskom derbiju Los Anđelesa pobjedu su odnijeli Klipersi uprkos odličnoj igri Lebrona DŽejmsa koji je meč završio sa 20 postignutih poena i pokazao da Lejkersi na njega mogu računati i u ovoj sezoni.

U poraženom timu najefikasniji je bio Loni Voker sa 26 poena, a Entoni Dejvis je ubacio 25dok je Rasel Vestbruk bio neuobičajeno slabo efikasan i postigao samo dva poena.

Pobjednički tim je predvodio dvojac DŽona Vola i Kavaija Lenarda koji su se uspješno vratili na teren.

Vol koji je zbog ogromnih problema sa ahilovom tetivom posljednji put terena video aprila 2021. godine ubacio je 15 poena, a Lenard koji se oporavio od povrede prednjih ukrštenih ligamenata, jedan manje.

Rezultati utakmica:

Filadelfija – Milvoki 88:90

LA Lejkers – LA Klipers 97:103

Oznake: Utakmice