Tužna simbolika duela Voriorsa i Džeza: “Igrali smo za Milojevića”

13.02.2024. | 12:01

Dva NBA tima sastala su se nekoliko sati nakon što je u Beogradu sahranjen Dejan Milojević, pomoćni trener Voriorsa koji je preminuo upravo u Juti prije mjesec dana.

Voriorsi su Džez nadigrali bez podrške svog glavnog trenera Stiva Kera i pomoćnika Krisa Demarka i Rona Adamsa koji su uz menadžere kluba Majka Danlievija, Zazu Pačuliju i Rika Celebrinija prisustvovali posljednjem oproštaju od Milojevića.

“Očigledno nije idealna situacija u mnogo aspekata. Očigledno, postoji lični ugao i momenat ovog meča. I tome se dodaje činjenica da igramo protiv Jute, a tamo se Dekiju desilo to što se desilo. To je baš teško. Ali to je ono sa čim se moramo u našim poslovima nositi kao profesionalci. Moramo da idemo napred, ali, takođe, moramo da zapamtimo sve to. Jutros smo razgovarali o tome sa igračima”, rekao je posle meča Kerov pomoćnik Keni Etkinson, koji je vodio Voriorse na ovom meču.

Voriorse su do pete uzastopne pobjede predvodili Klej Tompson sa 26 i Stef Kari sa 25 poena (7/16 trojke) uz 10 asistencija i 6 skokova.

“Znali smo da će ovo putovanje biti jako emotivno za nas. Vratili smo se na mesto gde nas je zadesila velika tragedija, a sve je bilo još čudnije jer trener Stiv Ker nije bio sa nama, budući da je otišao na Dejanovu sahranu u Beograd. Potrudli smo se da sa naše strane uradimo sve što smo mogli i odamo počast Milojeviću”, rekao je Kari.

Čak osam “ratnika” je imalo dvocifren učinak – Endru Vigins 17 poena, Žonatan Kuminga 14, Drejmond Grin 12 (10 skokova, 8 asistencija), Geri Pejton II i Trejs Džekson Dejvis po 11, te Brendin Podzijemski 10.

Jutu su predvodili Kolin Sekston i Džordan Klarkson sa po 22, 19 je dodao Lauri Markanen, 13 Talen Horton Taker, a po 11 su postigli Voker Kesler uz devet skokova i Džon Kolins uz sedam skokova i pet asistencija, prenosi B92.