Tužna proslava: Fudbaler Sitija postigao prvi pogodak pa saznao da mu je otac preminuo FOTO

17.09.2021. | 12:56

Mančester siti sinoć je deklasirao Lajpcig u okviru prvog kola nove sezone Lige šampiona, te u goleadi na Etihadu slavio sa čak 6:3.

Jedan od strijelaca za “Građane” bio je i Nejtan Ake, koji je dan nakon postizanja prvog gola u Ligi šampiona na Instagram profilu podijelio tužnu priču.

Naime, njegov otac je preminuo samo nekoliko minuta nakon što je on zatresao mrežu Lajpcija. Fudbaler Sitija je za to saznao nakon utakmice, a danas se putem Instagrama oglasio emotivnom porukom.

“Posljednjih nekoliko sedmica bilo je najteže u mom životu. Moj otac bio je teško bolestan i nije bilo lijeka za njegovo stanje. Bio sam zahvalan što imam toliku podršku od svoje djevojke, porodice i prijatelja. Juče sam poslije teškog perioda postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona, a samo nekoliko minuta, moj otac je mirno preminuo sa majkom i bratom pored njega. Možda je tako bilo suđeno”, napisao je Ake te dodao:

“Dok me je gledao kako igram, uvijek je bio ponosan i srećan. Znam da si uvijek sa mnom, zauvijek ćeš biti u mom srcu i ovaj gol bio je za tebe, tata”, napisao je fudbaler Sitija na svom Instagram profilu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nathan Aké (@nathanake)