Tuzla City i dalje bez poraza: Krpić srušio Slobodu u tuzlanskom derbiju

18.09.2021. | 21:09

U posljednjem susretu subotnjeg programa devetog kola Premijer lige BiH sastali su se gradski rivali Tuzla City i Sloboda, a završeno je pobjedom “domaćeg” tima s 1:0 i to golom u samom finišu.

Još jedan današnji duel Premijer lige nije ponudio puno pogodaka niti neku ljepotu u igri, ali uzbuđenja nije nedostajalo, a na kraju je Tuzla Siti uspio da slavi s 1:0 golom u nadoknadi.

Očekivano tvrda i teška utakmica u kojoj je primarni cilj bio sačuvati mrežu, ali eto uspjeli su izabranici Husrefa Musemića preko Sulejmana Krpića da dođu do velike pobjede i da se dodatno učvrste na vrhu tabele sa 22 boda, dok Sloboda ostaje na treće mjestu sa 15 bodova.

Prve minute nagovještavaju dobru predstavu i otvoren fudbal, no s vremenom je intenzitet bivao sve manji, a šanse pred golovima praktično su postajale misaona imenica.

Vrijedi istaknuti da su poništena dva gola, po jedan na obje strane. Što se tiče šansi, tek nekoliko ih vrijedi spomenuti. U prvom dijelu bilježimo projektil Osmića iz velike udaljenosti i odbranu Fejzića, te prečku Sitija koja se tresla nakon ubačaj Ćivića.

Daleko najbolju šansu na utakmici imala je Sloboda u 31. minuti, ali je Fejzić odbranio penal Dženisu Beganoviću. Najstrožu kaznu za goste iznudio je Maksimović nakon starta Efendića.

U nastavku poneka opasna situacija. Krpiću je poništen gol zbog ofsajda, a u 68. minuti Karjaševićev snažan udarac brani golman Slobode Bukvić.

I kada je izgledalo da neće biti pobjednika, Sulejman Krpić matira Bukvića i donosi pobjedu Tuzli protiv svog bivšeg kluba, ali nije želio pretjerano da slavi iz poštovanja prema dresu kojeg je svojevremeno nosio, piše “SportSport.ba“.

Za tuzlanske premijerligaše nema puno odmora. Deseto kolo na programu je već u srijedu, kada će Sloboda ugostiti Posušje, a Tuzla Siti na Pecari gostovati Širokom Brijegu.