Turnir u SD “Borik”: “Fudbalom do hljeba” pomoć stiže najugroženijim

19.02.2023. | 18:36

U SD ”Borik” u danima vikenda igra se 7. međunarodni humanitarni turnir “Fudbalom do hljeba” koji organiziraju “Mozaik prijateljstva” a okupio je zaljubljenike u “petoparac” iz Banjaluke i okolnih gradova.

Prava je ovo prilika da se humanost i solidarnost pokaže igraju fudbal, te tako pomogne one koji se nalaze u u teškoj materijalnoj situaciji.

Priča ovo za “Glas Srpske” predsjednik “Mozaik prijateljstva” Miroslav Subašić dodavši da je juče bio kvalitetan fudbala, te da se jutros igra od osam sati.

“Ovo je naša tradicija, a fudbal i humanost idu jedno uz drugo. Danas u pet dijelimo pakete, tada će biti puno ljudi. Večeras u pola devet je veliko finale, a kotizacija po ekipi je bila 100 maraka. Još jednom se potvrdilo kao pun pogodak, a rezultat je u drugom planu”, rekao je Subašić naglasivši da je ovo turnir zajedništva i pomoći.

Učešće su uzele 32 ekipe, tako da su formirane grupe od po četiri ekipe.

“Imali smo jutros ekipe koje su igrale u osam pola devet, nije im bio problem slobodnu nedjelju iskoristiti na ovaj način. Svi dolaze i odlaze sa osmjehom, jer znaju da čine dobro djelo, a to je pomoć ugroženim”, rekao je Subašić.

Organizatori su naglasili da je cilj da se solidarnost širi  kroz sport, jer je on zapravo i najbolji način za pravilno odrastanje djece, stvarajući pozitivne navike.