Turnir u Madridu se otkazuje: Za Novaka dobra vijest, Nadalu razlog više za nezadovoljstvo

01.08.2020. | 14:51

Posljednje informacije govore da će se ATP turnir u Madridu ove godine otkazati.

Iako su Španci uradili sve što su mogli da se turnir odigra djeluje da zbog ozbiljne situacije sa korona virusom od tenisa neće biti ništa.

Naime, kako navodi El konfindesial stvari oko održavanja turnira u Madridu su se zakomplikovale. Naime, turnir je trebao da se održi odmah nakon US Opena i dvije nedjelje pred Rolan Garos što bi bila prava priprema za sve tenisere. Ipak, od 13. septembra.

Madriđani neće gledati tenis jer situacija u španskoj prestonici i dalje nije pod potpunom kontrolom.

Madridske vlasti su poslale pismo direktoru turnira Felisijanu Lopesu jer “postoji rizik po zdravlje koji bi mogao da naškodi i javnosti, ali i organizaciji i igračima”.

Ovo je učinilo mnoge igrače razočaranima koji su se nadali da će igrati na jednom od omiljenih turnira u kalendaru. Poznato je da španski teniseri među njima i Rafael Nadal obožavaju da igraju pred domaćom publikom.

Ipak, Nadal ima jedan razlog više za nezadovoljstvo. Španac je prošle godine na ovom turniru uzeo skromnih 360 poena jer je u polufinalu poražen od Stefanosa Cicipasa. Aktuelni šampion Madrida je Novak Đoković i on će zadržati svoju hiljadarku makar i ne igrao na turniru u Španiji, prenosi Blic.

Srbin je čuo dobre vijesti u ovom otkazivanju jer to znači da Španac neće moći da umanji prednost Novaka, pa da ga možda čak i prestigne. Nadal je mogao da osvoji 640 poena što je moglo da mu omogući da pretekne Srbina koji trenutno ima 370 bodova prednosti.

Oznake: Nadal, Šoković