Turci ne odustaju: Ne prihvatamo odluku FIBA, idemo na sud

06.09.2022. | 20:30

Košarkaški savez Turske nije bio zadovoljan poslije meča sa Gruzijom i odlučili su da krovnu organizaciju FIBA izvedu na sud zbog arbitraže duela.

Mnogo bure izazvala su dešavanja u finišu, ali i poslije meča između Turske i Gruzije koja je prije dva dana odigrana u Tbilisiju.

Gruzijci su pred svojim navijačima trijumfovali poslije produžetka sa 93:88, ali su Turci imali mnogo primjedbi na odluke sudija, ali i zbog incidenta poslije meča kada su, kako je navedeno, Furkana Korkmaza napala trojica protivničkih igrača.

Naravno, Košarkaški savez Turske se zatim obratio FIBA, ali njihove primjedbe nisu uvažene, pa je danas uslijedila nova reakcija iz Turske.

Turski košarkaški savez (TBF) saopštio je danas da namjerava da se obrati Sudu za sportsku arbitražu (CAS) protiv FIBA koja je odbacila njihov protest zbog izgubljene 22 sekunde u utakmici protiv Gruzije.

”Kao Turski košarkaški savez, osuđujemo odluku da se odbaci prigovor na grešku u pravilu na kraju meča i izgubljeno vrijeme od 22 sekunde. Ne prihvatamo ovu odluku FIBA kojom je prigovor odbijen.

Tražićemo sva naša prava u vezi sa odlukom donijetom na Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS). Mislimo da će evropska košarka pogoršati svoju sadašnju poziciju ako FIBA, koja ima glavnu riječ u upravljanju košarkom u Evropi, ne stvori fer klimu za upravljanje”, navodi se u saopštenju.

FIBA je presudila da i pored greške u mjerenju vremena reprezentacija Turske ”nije pružila dovoljno dokaza” da bi to promijenilo ishod utakmice.

FIBA još uvek istražuje incident između Korkmaza i protivničlkih igrača. TBF je rekao da će se povući sa turnira ako snimci incidenta ne budu objavljeni, pišu Sportske.net.

Oznake: Turska