Tumbaković: Biće malih izmjena za utakmicu sa Turskom

05.09.2020. | 20:47

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred meč drugog kola Lige nacija sa Turskom, izjavio je da će biti učinjeno sve da se napravi takav ambijent da sve bude kvalitetnije pred odlazak u Oslo na meč baraža sa Norveškom.

Srbija je u prvom kolu poražena od Rusije na gostovanju, a u nedjelju od 20.45 igra protiv Turske na stadionu “Rajko Mitić”.

“Sve ćemo učiniti da napravimo ambijent da nam sve bude kvalitetnije pred odlazak u Oslo. Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača nekom rasporedu na terenu i jedan od tih detalja je karakterističan za promjenu rasporeda pojedinaca. I za utakmicu protiv Turske nećemo praviti neka velika pomjeranja, ali će biti malih izmjena”, rekao je Tumbaković na video konferenciji za medije.

On je upitan da li može da se očekuje utakmica bez primljenog gola.

“Sve ćemo učiniti da to svedemo na neki minimum, ali način igre i želja da postignemo gol više ima uticaja”, rekao je selektor.

Obje ekipe ulaze s porazom u ovoj susret, a pitanje za Tumbakovića bilo je da li je iznenađen porazom Turske od Mađarske.

“Onaj ko bude hrabriji i agresivniji, on će vjerovatno biti i bolji. Iskren da budem, malo sam iznenađen, ali ne toliko, jer pratimo i Mađarsku koja ima jako dobru reprezentaciju. Selektor Turske je malo ”potcijenio” selekciju Mađarske i sigurno da će u Beogradu igrati sa daleko jačim sastavom”, zaključio je Tumbaković.

Golman Marko Dmitrović kaže da se protiv Turske može očekivati motivisana Srbija.

“Hrabru i motivisanu Srbiju treba očekivati uvijek. Prvih pola sata je bilo veoma dobro, mnogi igrači nemaju još takmičarski ritam, mnogi su na početku priprema i imamo dovoljno vremena da podignemo formu. Kako formu, tako i fizičku spremu i mislim da će nam meč protiv Turske donijeti već dosta pozitivnih stvari”, rekao je Dmitrović, prenosi “Tanjug“.