Tuga za navijače: Još jedan sicilijansku klub proglasio bankrot

Poslije Palerma, još jedan sicilijanski klub proglasio bankrot.

Prije dvije godine Palermo, evo sada i Katanija. Dva najpoznatija kluba sa Sicilije bila su prinuđena da proglase bankrot usljed veoma loše finanaijske klime u italijanskom fudbalu koja vlada godinama unazad. Palermo je u međuvremenu promijenio ime, grb, dobio novi registracioni broj i krenuo isponova (iz Serije D), a sada isti put čeka i Kataniju.

Sud u ovom gradu donio je danas odluku o nelikvidnosti simpatičnog kluba koji je 17 sezona proveo u Seriji A, 34 u Seriji B i 36 u Seriji C. Do kraja sezone Kataniju bi trebalo da vode trojica stečajnih upravnika.

Ukoliko stečajni postupak bude valjano sproveden i pojavi se zainteresovani kupac, postoji mogućnost da Katanija zadrži staro ime i grb. Praktično, taj novi gazda moraće da otkupi klupski identitet od stečajnih upravnika, međutim registracioni broj (11700) mora da bude promijenjen, što će reći da se time briše dosadašnja istorija kluba.

Novi vlasnik takođe mora da obezbijedi minimum 2.500.000 evra kako bi obezbijedio da Katanija završi aktuelnu sezonu u Seriji C.

Katanija je iz Serije A posljednji put ispala 2014. godine. Tada je imala tek nešto više od 4.000.000 evra duga, da bi isti do današnjeg dana narastao na 15.000.000. Pandemija izazvana koronavirusom samo je ubrzala čitav postupak likvidacije.

Katanija nestaje, ali ostaće sjećanja na neke od najboljih igrača koji su nosili dres ovog kluba poput Papu Gomeza, Nikole Legrotaljea, Đuzepe Maskare, Marijana Izka, Maksija Gomeza…

Trener Katanije jednu sezonu bio je naš Siniša Mihajlović. On je u sezoni 2009/10 uspio da klub spase ispadanja, a jednu od najvećih pobjeda ostvario je protiv Juventusa u Torinu – 2:1.

Ostavite komentar: