Tuga! Bivši reprezentativac s majkom krenuo na sahranu, oboje poginuli u nesreći FOTO

28.11.2023. | 21:18

Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac Južnoafričke Republike Papi Komane tragično je preminuo u 49. godini nakon što je doživio tešku saobraćajnu nesreću.


Komane (48) preminuo je za vikend nakon što je sa svojom majkom i ujakom putovao na sahranu. Porodica je doživjela tešku saobraćajnu nesreću i svi su tragično preminuli.

Ovaj nekadašnji fudbaler, koji je skupio devet nastupa za reprezentaciju i osvojio je bronzu na Afričkom kupu nacija, prava je legenda ekipe Orlando Pirates u svojoj zemlji. Tu je upisao više od 150 nastupa.

Zajedno s majkom Ritom i ujakom Jesterom doživio je fatalnu nesreću, a Orlando Piratesi su se na emotivan način oprostili od svih članova porodice.

“Orlando Pirates je tužan zbog smrti bivšeg kapitena Papija Komanea. Njegova transformacija iz tihe osobe u moćnog lidera tokom utakmica bila je mnogo više od nečega inspirativnog. Ne možemo govoriti o Papiju i njegovom ujaku bez odavanja počasti i izvanrednoj ženi koja stoji iza njihovih uspjeha, gospođi Rite Komane”, naveli su iz kluba.

Tokom karijere dijelio je svlačionicu s nizom poznatih fudbalera engleske Premijer lige, uključujući Fortunea iz Mančester junajteda, Marka Fisha iz Boltona i Lukasa Radebea iz Lidsa, piše Klix.