“Tu se čuda dešavaju”: Bogdanović priznao da je uzbuđen zbog prve plej-of utakmice

20.05.2021. | 18:27

Uzbuđen sam zbog prve plej-of utakmice, znamo da je Medison skver garden jedno od najboljih mesta za igranje, tu se čuda dešavaju, rekao je košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović.

Srpski bek je jedan od najboljih igrača Atlante u NBA ligi ove sezone i prvi put u karijeri će zaigrati u završnici takmičenja.

“Uzbuđen sam zbog prve plej-of utakmice. Znamo da je Medison skver garden jedno od najboljih mjesta za igranje, tu se čuda dešavaju. Igrači dobijaju posebnu energiju, mogu i po 50 poena da daju. Kada sam došao u NBA ligu, Badi Hild mi je rekao da u toj hali možeš da poludiš i odigraš fantastično”, rekao je Bogdanović u razgovoru sa srpskim medijima nakon potpisivanja ugovora sa kompanijom Adidas.

On je dodao da će biti interesantan duel Hoksa i Niksa.

“Oni su odlična ekipa. Imaju dobru sezonu kao i mi. Po pitanju iskustva smo isti. Imaju nove i mlade igrače kao i mi. Biće uzbudljivo. Volio bih da serija ode u sedam utakmica”, rekao je Bogdanović.

Poslije tri sezone u dresu Sakramenta, Bogdanović je prije početka ove došao u Atlantu sa jednim ciljem.

“Predviđali su nam da ćemo biti osmi na Istoku. Očekivali su dosta od nas jer je došlo nekoliko iskusnih igrača. Galinari, Kapela, Hil, stigao sam i ja. Svi smo došli sa ciljem da zaigramo u plej-ofu”, rekao je Bogdanović, dodajući da sezona nije dobro počela i da je nakon smjene Lojda Pirsa, tim zaigrao mnogo bolje pod vođstvom Nejta Mekmilana.

“To je moj najljepši period od dolaska u NBA ligu. Vezali smo osam ili devet pobjeda. Ideš i pobjeđuješ, ne znaš za poraz. Imaš samopouzdanje, ideš u Los Anđeles da pobijediš Lejkerse. Prvi put od dolaska u NBA ligu osjećam pobjednički ritam”, zaključio je Bogdanović.

Prvu utakmicu u prvoj rundi plej-ofa, košarkaši Atlante će igrati sa Njujorkom 23. maja.

Oznake: Bogdanović