Troicki zadovoljan plasmanom u polufinale: Bićemo spremni za Italiju

24.11.2023. | 14:52

Selektor Srbije Viktor Troicki rekao je da je zadovoljan plasmanom u polufinale Dejvis kupa i da je ekipa spremna za duel sa Italijom u koji ulazi poslije dana odmora.

“Sjajan je osećaj dan posle pobede. Čestitao bih igračima koji su izneli pobedu, ali i ostatku tima na sjajno obavljenom poslu. Pobeda je izvojevena posle singlova u dva teška meča, jer Britanija ima odlične igrače i igrali su dobro”, rekao je Troicki, prenosi Teniski savez.

Teniseri Srbije plasirali su se u polufinale Dejvis kupa u Malagi, pošto su u četvrtak pobedili Veliku Britaniju sa 2:0. Pobede su ostvarili Miomir Kecmanović i Novak Đoković.

“Prvo je Miša Kecmanović odigra sjajan meč. Borio se do kraja, izdržao i pobedio. Naravno, Novak, na kraju, impresivno. To što radi za reprezentaciju je istorijski podvig. Niko nije igrao nikada sa tolikom željom i nije ostvario ovoliki broj pobeda”, naveo je Troicki.

Srbija će u subotu u podne u polufinalu igrati protiv Italije.

“Radujem se što smo ponovo u polufinalu, fokusirani smo na meč sa Italijanima. Olakšavajuća okolnost je što imamo dan odmora. Momci će moći da se spreme. Italija je odličan tim, ima sjajne singl igrače, ali imamo i mi. Spremni ulazimo u meč i nadamo se najboljem”, rekao je Troicki.

Trener u reprezentaciji Ilija Bozoljac rekao je da je ponosan na igrače i da se nada pobjedi protiv Italije.

“Svi su videli da je juče bilo sjajno. Kecmanović je prvi meč odigrao fenomenalno, svi smo ponosni na njega. Novak je protiv Norija sjajno pobedio. Sve čestitke. Ušli smo u polufinale, protivnik je Italija. Mi ćemo igrati našu igru i uvek se nadamo pobedi. Na momcima je da obave najteži deo puta do pobede, a verujem da su spremni to da urade”, rekao je Bozoljac.

U prvom polufinalu sastaju se Finska – Australija.

Oznake: Italija, Srbija, Troicki